• Novinky

        • Otvor srdce daruj knihu
          • Otvor srdce daruj knihu

          • V roku 2022 prebieha 18. ročník predvianočný projekt pod názvom:

            „OTVOR  SRDCE DARUJ KNIHU“.

            V spolupráci s Trenčianskou nadáciou a dobrosrdečných darcov sa podarilo pre našich 45 detí zabezpečiť o niečo krajšie VIANOCE.

            Verím, že dobrosrdečnosť, s ktorou boli encyklopédie, rozprávky, riekanky a povesti zakúpené spríjemnia čas pokoja deťom rodín v zložitej situácií.

            Všetkým dobrosrdečným darcom i pani Mgr. Nikole Sedláčkovej z Trenčianskej nadácie týmto za ich otvorené srdiečko veľmi pekne

            ĎAKUJEME!

            Mgr. Claudia Prekopová

          • Súťaž o najkrajšiu vianočnú výzdobu - výsledky

          • Každoročne si žiaci v našej škole vyzdobujú pred vianocami svoje triedy. Ani tento školský rok nie je výnimkou a triedy sú naozaj veľmi pekne vyzdobené. V súťaži nie je ľahké uspieť, pretože konkurencia je silná, na prvom stupni máme 16 tried a na druhom 15 tried. V stredu  14.12. 2022 pred rodičovským združením sa uskutočnilo hodnotenie vianočnej výzdoby vo všetkých triedach našej školy. Svoje triedy si hodnotili iba samotní žiaci. Žiaci/porotcovia mali možnosť navštíviť a ohodnotiť všetky triedy našej školy. Ich hodnotenie dopadlo nasledovne:

            Súťaž o najkrajšiu vianočnú výzdobu tried:

            - triedy 2. stupňa:                    - triedy 1. stupňa:

            1. miesto - 8.C                        1. miesto - 4.A

            2. miesto - 8.B                        2. miesto - 2.B

            3. miesto - 7.B                        3. miesto - 2.D

            Víťazným triedam blahoželáme, odmena vás neminie! Všetkým zapojeným triedam, žiakom, vyučujúcim, vychovávateľom ĎAKUJEME!

        • ŠKD mikulášska expres zásielka
          • ŠKD mikulášska expres zásielka

          • Medzi deťmi zvesť sa šíri

            poštár vzácny sa k nám blíži.

            Poštár je to veľmi starý,

            našim deťom dobre známy.

            Chodí vám on o barličke

            sladkosti si nosí v kapsičke.

            Expres zásielku nám priniesol

            a pomocníkov priviedol.

            Anjel s čertom hodnotili

            čo nás v klube naučili.

            Básne, piesne, tancovačky

            zapáčili sa im všetky.

            Zásielku nám odovzdali

            a s deťmi sa rozlúčili.

            ŠKD 3. oddelenie Mgr. Claudia PREKOPOVÁ

        • Rodičovské združenie pri vianočnom punči
          • Rodičovské združenie pri vianočnom punči

          • Vážení rodičia, dňa 14.12. 2022 od 15:30 do 18:00 sa uskutočnia schôdzky rodičovského združenia pri vianočnom punči, ktorý sa bude ponúkať vo vestibule hlavnej budovy a pri automatoch v novej budove. Tešíme sa na vašu návštevu. Mgr. Miroslav Šumichrast - riaditeľ školy

          • Vianočné tvorivé dielničky

          • Tradičné sa mieša s moderným a čaro Vianoc ostáva neopakovateľné.....
            Myšlienka, ktorá dokonale vystihla piatkové popoludnie strávené pri vianočnom tvorení adventných vencov pod vedením Ing. Lucii Krasňanovej.
            Fantázii sa medze nekladú, naši tretiaci i štvrtáci si vianočné vyrábanie naozaj užívali. Na scénu tak prišla kreativita a fantázia. Mnohí prekvapili svojou originalitou a jedinečnosťou. V očiach detí bolo vidno radosť a nadšenie, že aj oni dokázali vlastnoručne zhotoviť niečo výnimočné. Pri týchto aktivitách sa všetci niečo nové naučili, využili svoju kreativitu, a taktiež sa aj zabavili.

            Mgr. Búryová Silvia, Ingrid Dužeková

          • Výzdoba vianočného stromčeka na Štúrovom námestí

          • Po roku nás opäť oslovilo mesto Trenčín, aby žiaci našej školy prišli dňa 28.11. 2022 vyzdobiť vianočný stromček na Štúrovo námestie. Žiaci druhého stupňa na hodinách THD a VYV pod dohľadom našich pani učiteliek vyrobili krásne ozdoby. Náš stromček ozdobili žiaci 2.B triedy spolu s triednou pani učiteľkou a pedagogickými asistentkami. Náš vianočný stromček hýri všakovakými ozdobami a spolu s ostatnými stromčekmi dotvára atmosféru vianočných trhov v Trenčíne.

        • List Ježiškovi
          • List Ježiškovi

          • Deti z 3. oddelenia ŠKD sa zapojili do akcie Slovenskej Pošty a napísali spoločné listy Ježiškovi do Rajeckej Lesnej, kde je sídlo Vianočnej pošty. Každý prispel drobnou kresbičkou vyjadrujúcou svoje priania alebo priania pre svojich najbližších do snehovej vločky. Tešíme sa na skorú odpoveď a prekvapenie.

            V maľovaní sme pokračovali pri príprave ozdôb na Vianočný stromček v školskej jedálni.

            Mgr. Claudia PREKOPOVÁ

          • Zber papiera - výsledky (jesenný zber 2022)

          • V dňoch 24.10. až 27.10. 2022 sa na našej škole uskutočnil zber papiera. Najlepší jednotlivci dostanú sladké odmeny (pozri výsledky zberu). O celkových víťazoch a hodnotných cenách pre jednotlivcov aj tr. kolektívy rozhodne až druhý jarný zber, tak ako to bolo zaužívané aj v minulých rokoch. Ďakujeme všetkým za zapojenie sa do zberu a pomoc. T.N.

          • Beseda so zdravotnou sestrou - prvá pomoc

          • Do školského klubu detí prijala pozvanie pani PhDr. Ivana Ondrejková, ktorá dlhé roky pracuje v zdravotníctve, aby sa s nami podelila o svoje skúsenosti, odovzdala svoje cenné rady z praxe a poučila deti ako predchádzať úrazom,či poskytnúť prvú pomoc. Deti nesmú zabúdať, že pri akejkoľvek nehode by mali v prvom rade privolať dospelú osobu alebo zavolať na linku 112, či 155.

            Naši tretiaci i štvrtáci mali možnosť oboznámiť sa so situáciami, kedy a ako môžu pomôcť pri úraze, ako správne privolať prvú pomoc a oboznámili sa s technikou umelého dýchania a masáže srdca, i ako použiť AED defibrilátor,ktorý máme umiestnený v hlavnom vchode našej školy.
            Deti si najprv na svojich plyšových zvieratkách vyskúšali masáž hrudníka,a neskôr i na figuríne. Dôležitý je pomer vdychov a stlačení hrudníka, u dospelého človeka je to 30:2.
            Poznatky, ktoré deti dostali, boli prínosné a poučné. Po skončení besedy sme sa všetci poďakovali pani Ondrejkovej za návštevu.

        • Celoslovenská súťaž iBobor
          • Celoslovenská súťaž iBobor

          • V dňoch 7. - 11. novembra 2022 prebiehal online 16. ročník informatickej súťaže iBobor. V rámci Slovenska sa jej zúčastnilo 124 574 súťažiacich. Zo 126 zúčastnených žiakov našej školy bolo 41 úspešných riešiteľov.

            Najúspešnejšími žiakmi I.stupňa boli Oliver Gajdošík (4.B) s percentilom 99,04, David Honzek (4.B) s percentilom 97,4 a Ondrej Čižmár (4.D) s percentilom 97,32.

            Najúspešnejším žiakom II.stupňa bol Filip Lajčiak (9.B), ktorý dosiahol plný počet bodov s percentilom 98,88. Tesne za ním sa umietnili Jakub Honzek (8.A) a Júlia Nemečková (8.C) obaja s percentilom 95,84. 

            Všetkým úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme.

            Vysvetlivka: Percentil znamená, koľko súťažiacich v rámci Slovenska žiak predbehol.

        • Unifikovaný futbal - inklúzia v praxi
          • Unifikovaný futbal - inklúzia v praxi

          • Žiaci našej školy - Michal Hučin 9. B, Jakub Hanek a Jakub Magula z 9. C triedy sa zúčastnili spolu so žiakmi Špeciálnej základnej školy V. Predmerského v Trenčíne medzinárodného turnaja v unifikovanom futbale v českom meste Zlín. V konkurencii 7 družstiev skončili na výbornom 2. mieste, čím získali nielen strieborné medaily a pohár, ale i uznanie chlapcov zo špeciálnej školy, ktorým pomáhali vytvárať gólové príležitosti.

            Mgr. Miroslav Šumichrast, vedúci družstva

          • EKOTOPFILM, HORYZONTY - filmové festivaly

          • V novembri sme sa zúčastnili na dvoch filmových festivaloch. 3.11. 2022 sa žiaci 4., 5., 6. a 7. ročníka (spolu 13 tried) zúčastnli na festivale Ekotopfilm v Cinemaxe. Žiaci si mali možnosť pozrieť filmy s ekologickou tematikou a zúčastnili sa aj zaujímavej besedy.

            Druhým už tradičným filmovým festivalom, ktorý v tomto období navštevujeme je festival horských filmov HORYZONTY. 10.11. 2022 si naši žiaci 6., 7., a 8. ročníka (spolu 9 tried) v Posádkovom klube mali možnosť pozrieť krásny výber z horských a amatérskych filmov. 

            Oba festivaly boli výborné, určite sa zúčastníme aj o rok.        T.N. 

          • Školský šachový turnaj

          • 25.11. sa na našej škole počas 1. a 2. vyuč. hodiny uskutočnil školský šachový turnaj. Prihlásilo sa 41 žiakov 2. až 9. ročníka. Turnaj organizoval p. Polák. Už budúci týždeň sa v Trenčíne uskutočnia Školské majstrovstvá okresu žiakov a žiačok v šachu, kam naša škola s nádejou pošle našich najlepších šachistov...budeme držať palce.  T.N.  

          • Vianočné tvorenie z keramiky

          • Blíži sa vianočné obdobie,a deti z 2. a 8. oddelenia ŠKD si nielen vyskúšali svoje kreativitu a fantáziu, ale i zrelaxovali sa pri vyrábaní vianočných dekorácií. Mali sme i začiatočníkov i pokročilých,s keramickou hlinou sa vyhrali a vytvorili pre svojich blízkych jedinečný a originálny vianočný darček.Za vedenie pri činnosti a spoluprácu ďakujeme Janke Ďurčekovej.


            Mgr.Silvia Búryová,Ingrid Dužeková

          • Súťaž o najkrajšiu vianočnú pohľadnicu

          • Naša aktivita a zapojenie sa do súťaže namaľuj „Čo, alebo koho máš najradšej na Vianociach.“ Súťaž o najlepší motív pohľadnice trvá do 12.12. a organizuje ju Branislav Gröhling. Držte nám prosím palce. 

            ŠKD 1.C, Mgr. Strečanská I.

          • HALLOWEEN

          • Predvečer sviatku Všetkých svätých – Halloween - sa oslavuje v noci z 31. októbra na 1. novembra prevažne v anglicky hovoriacich krajinách a v zámorí. Halloween je slovo prevzaté z anglického výrazu "All Hallows'Evening", čo doslovne znamená predvečer všetkých svätých. Dnes ho poznáme ako sviatok spojený so strašidlami a s  večierkami v kostýmoch. Jeho pohanský pôvod však siaha až k starému keltskému národu. I deti z 8.oddelenia ŠKD si tento sviatok pripomenuli ,oblečené do rôznych masiek a kostýmov.Večierok sme si spestrili súťažami,tancom,občerstvením i strašidelnou rozprávkou.

                                                                                       Mgr.Búryová Silvia

          • Svetový deň Eura v školskom klube

          • Svetový deň Eura sme si s deťmi z 1.B v Školskom klube pripomenuli rôznymi aktivitami. Deti si na vyfarbenú pokladničku prasiatko nalepovali papierové mince a euro bankovky ako svoje úspory. Hovorili sme o tom, čo si za nasporené peniaze môžu kúpiť. V pracovnom liste sa štvrtáci zamýšľali nad skutočnými hodnotami, čo k životu naozaj potrebujú a čo len chcú. Menšie deti zaujal album plný výročných euromincí a tie staršie mali možnosť si zahrať hru s figúrkami s názvom Finančná gramotnosť.

            Zuzana Bystrická 

          • Halloweenska diskotéka

          • Posledný deň pred prázdninami sme si spestrili s deťmi v ŠKD a strávili sme strašidelné popoludnie v kostýmoch a maskách. Masky sme doplnili maskami vlastnej výroby. Deti si zatancovali, zabavili sa a zvolili si medzi sebou  karnevalového kráľa. Rodičia sa zase postarali o chutné sladké občerstvenie, týmto im za to veľmi pekne ďakujeme. 

            Vychovávateľka Bystrická Z. a deti 1.B triedy.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Vážení rodičia a priaznivci našej školy,

            s blížiacimi sa vianočnými sviatkami sa chceme opätovne zapojiť do krásnej akcie "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok" a potešiť seniorov (bližšie info nájdete na letáku). Veríme, že tento rok prekonáme v počte balíkov predchádzajúce úspešné ročníky.

            Za každý darček úprimne ďakujeme!

          • Záložka do knihy spája školy

          • Naši šikovní druháci sa aj počas tohto školského roka zapojili do česko-slovenského projektu pre základné školy s názvom Záložka do knihy spája školy. Žiaci vytvorili záložku do knihy, na ktorej stvárnili tému projektu Môj literárny príbeh čaká na Tvoje prečítanie a vymenili si ju so žiakmi z pridelenej partnerskej školy. Našou partnerskou školou bola Základná škola, Zázrivá.

            Mgr. Erika Lajčiaková