• Novinky

          • Inklúzia v praxi

          • Dňa 7.6. 2022 sa štyria žiaci 1. a 2. stupňa zúčastnili v Spojenej škole internátnej v Trenčíne Letnej atletickej paralympiády. V disciplínach beh na 60 metrov, skok do diaľky, skok do výšky, hod kriketovou loptičkou a vrh guľou sa naši žiaci umiestnili na 1. a 2. mieste. Simonka Ďurišková z 5.B vybojovala zlatú medailu rovno štyrikrát! Na druhom mieste sa umiestnila Karolínka Trokanová zo 6.C. Chlapci, Ondrejko (2.B) a Jurajko (5.A) , si za účasť v súťaži odniesli za odmenu malú maškrtu. Všetkým gratulujeme a tešíme sa na budúcoročnú súťaž.🤗

          • Deviataci v Banke lásky

          • Vo štvrtok 9. júna 2022 sa žiaci 9. ročníka v rámci predmetu slovenský jazyk a literatúra vybrali do Banskej Štiavnice, kde navštívili BANKU LÁSKY - prvý trezor na svete, v ktorom sa uchováva to najcennejšie - láska. Banka lásky je vytvorená z veršov básne Marína od Andreja Sládkoviča. Každý verš je zložený zo schránok, v ktorých si môžete
            uschovať symbol lásky alebo túžby po láske.

            Autori projektu vytvorili fantastický interaktívny dom a múzeum v jednom s hovoriacimi obrazmi, oživenými veršami či unikátnym Láskomerom.

            Po prehliadke Banky lásky sme ešte vybehli na Kalváriu. Kalvária v Banskej Štiavnici patrí medzi tradičné symboly mesta. Nachádza sa neďaleko historického centra na Ostrom vrchu.  Kalváriu tvorí súbor samostatných sakrálnych stavieb postavených v barokovom slohu. Komplex tvorí 17 kaplniek, tri kostoly (Dolný kostol, Sväté schody a Horný kostol) zastavenie Žalár – Ecce homo a Boží hrob, ktorý sa nachádza v konečnom bode na vrchole Kalvárie.

            Hoci sa spočiatku zdalo, že nám počasie nebude priať, všetko dopadlo na výbornú a deviataci strávili príjemný deň spojený s históriou, literatúrou a láskou.

            PaedDr. Denisa Klozíková

          • Derniéra muzikálového divadla BOYBAND

          • Uplynulý týždeň navštívili žiaci 7.ročníka spolu so svojimi vyučujúcimi divadlo Nová scéna v Bratislave, kde si pozreli derniéru (posledné uvedenie divadelnej hry) slávneho muzikálu o vzniku a živote chlapčenskej speváckej skupiny BOYBAND.  Počas predstavenia mohli naši žiaci vidieť množstvo humorných scén a tie najznámejšie hity najpopulárnejších chlapčenských skupín na svete: Backstreet Boys, Westlife či  Take That. Čerešničkou na torte bolo spoločné fotenie našich žiakov s hercami. Nejedna naša žiačka odišla z predstavenia zaľúbená do jedného z hlavných protagonistov.

            Sympatických chalanov, ich neodolateľné spevácke aj tanečné výkony a v neposlednom rade skvelé muzikálové predstavenie sme navštevovali so žiakmi pravidelne počas niekoľkých divadelných sezón. Je nám ľúto, že v ďalších rokoch už toto predstavenie neuvidíme, no  o to viac sa tešíme na nové predstavenia.

            PaedDr. Denisa Klozíková

          • Jogurtovo – jahodová zmrzlina

          • Ku koncu školského roka už všetci prváci ovládajú všetky písmená a vedia ich spájať do slabík aj do viet. Dnes sme si to overili priamo v šlabikári a prečítali si recept ako sa vyrába zmrzlina. Ráno sme ju pripravili a poobede v ŠKD zjedli. Čítanie sme teda zvládli na 1 a zaslúžili sme si právom domácu zmrzlinu. Vraj bola výborná.

            Mgr. Zuzana Mihaličková

          • Deň otvorených dverí u vojakov

          • 3.6. sa 6 našich tried (5. a 6. ročník) zúčastnili Dňa otvorených dverí vo vojenskom útvare pri hl. autobusovej stanici v Trenčíne. Naši žiaci prišli do kasární a absolvovali bohatý "vojenský" program. Tento deň bol súčasťou vych. - vzdel. procesu v rámci prierezovej témy - Ochrana života a zdravia (OŽZ) - riešenie mimoriadnych situácií – civilná ochrana, zdravotná príprava, pohyb a pobyt v prírode.

          • MDD

          • 1.6. v rámci MDD po 1. hodine naši žiaci (4. až 9. roč.) navštívili kino v Maxe. Obsadili sme 3 kinosály a všetci žiaci starší ako 12 r. si mohli vybrať z 3 priemetaných filmov. A neverili by ste, aké sumy naši žiaci dokázali minúť  pred premietaním filmov v  bufete...:) 

          • VIDA! science centrum Brno

          • Žiaci ôsmych a deviatych ročníkov navštívili zábavný vedecký park, kde pomocou 180 hravých exponátov objavovali ako funguje okolitý svet.

          • Oslava Dňa mamičiek – 4. oddelenie ŠKD, 27.5.2022

          • Niekoľko týždňov plánovania a príprav pre naše mamičky a deň, na ktorý sme netrpezlivo čakali, bol tu. Krásne slnečné popoludnie a deti v očakávaní príchodu mamičiek do triedy. Každú mamičku po vstupe do triedy privítal úprimný potlesk. Prichádzajúce mamičky sa až červenali od prekvapenia a snáď aj pochybnosti, či si toľkú pozornosť zaslúžia. Nepochybujte mamičky, všetky si to zaslúžite za vašu obetavosť, pracovitosť a lásku ktorú pre svoje deti máte vo svojom srdci.

            V presne stanovenom čase sme nastúpili do trenčianskeho „ Vlak Matúš Čák „ a vyviezli sme sa do Lesoparku Brezina. Po chvíľke príprav, deti nastúpili na malé pódium a bezchybne predviedli svoj program. Potom každé dieťa odovzdalo svoj vlastnoručne vyrobený darček aj s blahoželaním svojej mamičke. Slzička v oku mamičiek nikoho neprekvapila. Takéto udalosti sa nedejú každý deň.

            Deti chvíľu pobudli v parku behaním a prekonávaním preliezok. Pomalou chôdzou sme sa všetci presunuli lesoparkom do mesta. Tam deti čakala zaslúžená odmena, zmrzlina podľa výberu. Dospelí si mohli pochutnať na osviežujúcej kávičke. Voľný rozhovor rodičov utužil spoločné vzťahy a veríme, že tento pocit vydrží na dlhú dobu.

            Záverom chceme poďakovať mamičke p. Vyhňárovej, ktorá nám celú túto udalosť zdokumentovala krásnymi zábermi. O ich vysokej kvalite sa môžete presvedčiť sami.

            Bc. Dagmar Stanislavová, vychovávateľka ŠKD

          • Tanečné vystúpenie - CHOREOFACTORY

          • 31.5. 2022 našu školu navštívila tanečná škola Choreofactory.  Naši žiaci (2.,3. ,4., 5., 6., 7. ročníka) videli pekné tanečné vystúpenie, do ktorého sa mohli aj sami zapojiť...

            Ďakujeme tanečnej skupine CHOREOFACTORY za ich už druhé vystúpenie pre našich žiakov a uverejňujeme aj link na ich stránku: https://www.choreofactory.sk, rovnako aj  link na pobytový tábor, ktorý organizujú : https://battlecamp.sk 

          • Kreslenie srdiečok

          • 1.6. v rámci MDD sa niektoré naše triedy pred odchodom do kina počas 1. hodiny zapojili do projektu kreslenia srdiečok. Viac info:

            https://www.facebook.com/enjoyhearts/

            https://www.enjoyhearts.com/?fbclid=IwAR2hOqOQ0O6sLosFT-ALgiJCS3H2-1Ccxcs4bksfr_0FXX6Yyc2TwqKWKcg

             

          • Naši ocenení keramikári

          • V súťaži Čarovanie z hliny získali 2. miesto Riško Bušo zo 4.A a 4. miesto Anitka Daniela Gajdúšková z 2.D. Žiaci dostali vecné ceny, diplom a všetci zapojení keramikári aj sladkú odmenu. Dielka sú vystavené do 31.5.2022 v ODE Trenčín. Deťom blahoželáme a ďakujeme krúžkovej vedúcej keramického krúžku na našej škole p. Janke Ďurčekovej, ktorá deti na súťaž výborne pripravila!

          • 9.B na koncoročnom výlete...

          • 23.5. skoro ráno žiaci 9.B vyrazili vlakom smer Žilina. Po rýchlom ubytovaní v Terchovej, sme sa vydali na túru cez Biely potok na Kolibu Podžiar, pokračovali sme cez Horné diery, Tanečnicu do sedla Medzirozsutce. Tí najodolnejší dosiahli vrchol Malého Rozsutca (1344 m.n.m.). Cez Štefanovú sme sa zničení (ale nadšení) vrátili do Terchovej. V našom penzióne (Janošíková valaška) sme mali ďalší program, vrátane opekania a neodmysliteľného ponocovania... Druhý deň sme zdolali vyhliadkovú vežu nad Terchovou, pozreli sme si Betlehem a výlet sme zakončili prehliadkou mesta Žilina. Plánovali sme pekný výlet s obávanou triedou a zažili sme  super výlet s výbornou triedou...:)!                       Mgr. Nebus, Mgr. Pavlík

             

          • Ukážková hodina vo Victory Gyme.

          • Žiaci druhého stupňa využili možnosť absolvovať ukážkovú hodinu vo Victory Gyme. Hodiny na vysokej profesionálnej úrovni viedol najlepší tréner bojových umení na Slovensku v roku 2018 Tomáš Tadlánek, ktorý je zároveň trénerom Moniky Chochlíkovej, majsterky sveta v thajskom boxe aj K1. Žiaci tak mohli na vlastnej koži spoznať krásu, ale aj náročnosť tohto športu.

          • Deň Mamičiek – 9. oddelenie ŠKD

          • Aj my sme sa pokúsili dňa 6.5.2022 potešiť naše Mamičky programom v školskej jedálni pri príležitosti Dňa matiek.

            Pre mamičky sme zborovo spievali, moderným a zároveň gymnastickým tancom potešila mamy Adelka Mičudová zo 4.C, ktorá nenavštevuje naše oddelenie, no veľmi nám chcela pomôcť s programom. Pred očami všetkých prítomných prebehla súťaž v skladaní Rubikovej kocky, v ktorej vyhral Tomáš Mazánik zo 4.B. Po súťaži vystúpil Oliver Guga zo 4.C a stojan na noty mu robil sám pán učiteľ.:-) Traja bedmintonisti predviedli ukážku hry bedminton, medzi ktorými bola aj moja kamarátka, druhá Adela, Adelka Prasek zo 4.D, ktorá hrala s Jankom Ďuríkom a Jakubom Olišom, ktorí sú žiakmi 4.B. Po športe som ja hrala na klavíri skladbu „Mach a Šebestová“. Po mne nasledoval ďalší tanec v podaní Tomáša Mazánika a Michala Mikušinca  zo 4.C. Na klavír ešte zahral „Pre Elišku“ Filip Kútny a blížil sa záver. Na koniec sme všetci zborovo spievali pre mamičky: „Vďaka Ti, Mamička, rozovri svoju dlaň, nech Ti na Tvoj sviatok, kytičku do nej dám.“ Aj mamy spievali s nami.;-) Vďaka patrí aj pánovi učiteľovi Dominikovi, ktorý nás skvelo ozvučil. Bol to krásny deň!

            Redaktorka: Hanka Čičová zo 4.D

          • Náš ocenený športovec v zahraničí

          • Raketa a malý košíček učarovali aj Jankovi Ďurikovi, žiakovi 4.B triedy našej školy. Krásny úspech – 3. miesto v bedmintone dosiahol za hranicami Slovenska, v Prahe.
            S podporou rodiny, aj vďaka svojej húževnatosti, zvládol splnenie si školských povinností, absolvovanie niekoľko hodinovej cesty i zdolanie tamojšieho favorita.
            Srdečne blahoželáme a prajeme veľa športových úspechov.

          • ŠKD – 3. oddelenie ♥ POĎAKOVANIE MAME ♥

          • MAMA prvé slovo, ktoré dieťa vysloví.

            MAMA slovo, ktoré ochráni.

            MAMA slovo, ktoré poteší.

            MAMA slovo, ktoré v srdci nosím.

             

            Deň matiek je príležitosťou poďakovať sa mamám za všetku tú vrelú lásku, za nehu, starostlivosť a obetavosť, ktorou nás zahŕňajú.

            Deti si pri tejto príležitosti ich sviatku pripravili vystúpenie pre ich potešenie, v ktorom  odzneli krásne básničky, hra na husliach, tanec a spoločná pieseň.

            Na záver sme naše MAMY ♥  obdarili darčekom.  Mgr. Claudia Prekopová 

             

             

          • Rétorický Uhrovec

          • Dňa 12.5.2022 sa v priestoroch Centra voľného času  v Trenčíne konal 25. ročník OK súťaže v rétorike Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec. Našu školu reprezentovala L. Klačková z 8.B triedy, ktorá obsadila 2. miesto.

            Liana odprezentovala pripravenú úvahu Čítanie lieči a po krátkej príprave  veľmi pohotovo vyjadrila vlastný názor na vyžrebovanú tému Osamelosť opustených ľudí.

            Liane k 2. miestu srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy v náročnej súťaži v rámci predmetu slovenský jazyk a literatúra.

          • TURISTICKÝ KRÚŽOK 1. stupeň, 14. máj 2022 – PIEŠŤANY

          • Od poslednej našej túry ubehla nejaká tá sobota, no konečne nastal deň D a pre nás, turistov,  - zasvietila - zelená! V túto slnečnú májovú sobotu, štrnásteho, sme podnikli zatiaľ najvzdialenejší turisticko-vzdelávací výlet, výpravu do malebného kúpeľného mesta PIEŠŤANY. V mimoriadne hojnom počte, vyzbrojení radostnou náladou, opäť sme sa vydali na cestu spoznávania nášho prekrásneho SLOVENSKA. Využili sme železničnú dopravu a samozrejme svoje nohy a spoločne sme prebádali niektoré pútavé miesta tohto krásneho mesta na POVAŽÍ. Okrem teplučkého slniečka, nás hrial aj príjemný pocit zo spoločného putovania prežitého v úprimnej priateľskej atmosfére. Cítili sme sa ako jedna veľká RODINA. Naša turistická výprava sa vydarila na VÝBORNÚ! Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné turistické potulky, ktoré nás ešte čakajú. Vedúce TK – J. Rajnohová a Z. Sýkorová

          • Keramický krúžok

          • Naši žiaci z keramického krúžku pod vedením Janky Ďurčekovej sa zapojili do 1. ročníka súťaže detskej keramiky s názvom Čarovanie z hliny na tému rodina. Náš krúžok navštevuje okolo 40 detí, tak bolo náročné vybrať z množstva krásnych diel iba 5 súťažných výrobkov. Tvorenie z hliny nás baví, pracujeme s viacerými farebnými druhmi hliny, výrobky si glazujeme a skúšame rôzne zaujímavé techniky. Deti majú úžasnú fantáziu, na krúžku majú priestor venovať sa vlastnej tvorbe. Všetky hotové dielka deťom zostávajú a môžu tak potešiť originálnym darčekom svojich blízkych. Naše súťažné výrobky si môžete pozrieť na výstave v ODE Trenčín od 24.5. do 31.5.2022. Pri oceňovaní držíme palce našim autorom: Miško Chochlík z 1.D, Sárka Čičová z 2.A, Anita Daniela Gajdúšková z 2.D, Lili Tekulová z 3.B a Riško Bušo zo 4.A.

            Viac fotografií z našej tvorby nájdete na facebook stránke https://www.facebook.com/KERAMIKATrencin

          • Deň matiek

          • Je máj – lásky čas. S týmto mesiacom sa spája krásny sviatok – Deň matiek. Deň matiek je príležitosťou poďakovať za všetku tú vrelú lásku, za nehu a starostlivosť, ktorou každá matka zahrňuje svoje deti, za opateru a nekonečnú trpezlivosť a obetavosť. Po dvoch rokoch  „prestávky“  si deti 2.D a 3.C pripravili pre svoje maminy,babičky,tety či krstné mamy  kratučký program s básničkami,piesňou,či hrou na gitaru. Po programe deti obdarili svoje mamičky vlastnoručne vyrobeným darčekom. Zároveň sa deti spolu s mamičkami, či babičkami zapojili do spoločnej práce v rámci tvorivých dielničiek a vzájomne si vyrobili krásne darčeky. Radosť z tvorivosti bola obojstranná, aj účasť  maminiek,babičiek,tiet,ale aj ockov bola zastúpená v hojnom počte. ĎAKUJEME!

                                                                                          Mgr. Silvia Búryová