• Novinky

          • Európsky deň jazykov

          • Siedmaci si pri príležitosti európskeho dňa jazykov rozšírili slovnú zásobu o najznámejšie jedlá z nemecky hovoriacich krajín. Na etike sme si vyskúšali aké to je dorozumievať sa posunkovou rečou a čo majú nepočujúci zložitejšie ako my.
            Stanková

          • Európsky deň jazykov

          • Že púpava je po česky pampeliška, srdce po maďarsky szív, a napríklad taký motýľ je po španielsky mariposa, aj to sme sme si povedali, napísali a nakreslili v Deň európskych jazykov.

          • "Bio Illusion"

          • Dňa 22.9.2022 sa naši výtvarníci z 9.C nechali inšpirovať výstavou v Galérii M. Bazovského "Bio Illusion".

          • Európsky týždeň mobility

          • Žiaci 8.B sa dňa 22.9.2022 pri príležitosti Dňa bez áut dopravili peši a na bicykloch do parku M.R. Štefánika v Trenčíne, kde sa zúčastnili enviromentálnych aktivít usporiadaných Trenčianskym samosprávnym krajom. Počas týchto aktivít mali žiaci možnosť spripomienkovať  mestskú mobilitu, pomôcť zmapovať aktuálnu dostupnosť v cestovaní po meste, porovnať úroveň hluku a vyskúšať si poskytnutie prvej pomoci. Napriek chladnému počasiu sa v našej škole stále nájdu žiaci, ktorí myslia na životné prostredie a volia si spôsob dopravy, ktorý je priateľský k životnému prostrediu. Veríme, že získané poznatky budú uplatňovať aj naďalej vo svojom vzťahu k životnému prostrediu.

          • Čistenie planéty s deťmi

          • V sobotu 17. 09. organizovala spoločnosť Upratovanie Peja čistenie brehu Váhu. S niektorými žiakmi 5.A a jednou žiačkou zo 4.D sme sa do tejto akcie tiež zapojili, navliekli rukavice a spoločnými silami nazbierali plné vrecia odpadu. Okrem iného sme našli aj pokazený kočík, či zlomené stoličky. Po vyzbieraní odpadkov sme sa občerstvili gulášom a zapojili do ďalšieho programu. Videli sme pátracieho psa v akcii, vyskúšali sme si resuscitáciu, či hasičskú prilbu. Okrem iného boli pripravené aj rôzne súťaže, v ktorých prvé tri miesta obsadili žiaci našej školy.

            Zúčastneným žiakom ďakujeme za ich čas a ochotu a tešíme sa na ďalšie spoločné akcie.

          • PLAVECKÝ KURZ - 3. C trieda

          • Hneď prvé septembrové dni sme si v rámci predmetu TSV užili hodiny strávené na Mestskej plavárni v TN. Väčšina z nás to zvládla na VÝBORNÚ!   Vďaka našej usilovnosti a najmä pod odborným vedením p. trénera Pastierika, sme sa zdokonalili a naučili dva plavecké štýly: kraul a znak. Na záver tohto päťdňového výcviku sme obdržali - mokré osvedčenie - za zvládnutie tohto pútavého a zrýchleného plaveckého kurzu. Bola to paráda!!!

             3. C trieda a tr. uč. Zuzana Sýkorová

          • Zbierka Biela pastelka - sa uskutoční 23.9. 2022

          • Zbierka sa na našej škole uskutoční v piatok 23. septembra, kedy môžu  rodičia prostredníctvom svojich detí  prispieť do pokladničky. Odmenou bude spinka alebo ceruzka v tvare bielej pastelky.
            Ešte pripomíname, že naša škola sa aktívne zapája každý školský rok do dvoch dobročinných zbierok - je to teda  zbierka Biela pastelka na podporu nevidiacich a slabozrakých a druhou je  zbierka Deň narcisov na podporu ľudí bojujúcich s rakovinou, ktorá prebieha obyčajne v apríli. Takže v piatok 23.9. 2022, prídu do každej triedy naši žiaci s pokladničkou a budete môcť podporiť ľudí so zrakovým postihnutím. Zbierka je dobrovoľná. 

             Viac info o zbierke na linku:

          • Na majstrovstvách Slovenska náš žiak získal prvé miesto

          • Na martinskom štadióne sa v sobotu 10. septembra predstavilo rekordných 121 účastníkov, z toho bolo 79 dievčat. Konali sa tam už dvanáste majstrovstvá Slovenska v kategórií mladších žiakov v päťboji. Jediný dráhový šampionát pre túto vekovú kategóriu bol pre silný dážď striedajúci sa so slnečným počasím dokonca dvakrát popoludní prerušený.

            Vo vyrovnanej martinskej súťaži chlapcov sa napokon tešil z víťazstva žiak 8.A Dominik Holý zo Slávie o. z. Trenčín s 2548 bodmi, keď o 22 bodov predstihol Timoteja Vozára z AK ŠK UMB Banská Bystrica (2526). Ziskom bronzu prekvapil Samuel Fürhoffer z AK Krupina (2464), ktorý potvrdil, že aj v menšom klube sa nájdu atletické talenty. 

            Výkony: 

            • Beh na 60 m: 8,07
            • Beh na 600 m: 1:43:31
            • Prekážky (60 m): 9,70
            • Hod kriketkou: 47,18 m
            • Skok do diaľky: 479 cm 

            Dominik sa takmer pravidelne raduje z medailových pozicií na rôznych oblastných súťažiach. Teraz sa spoločne s ním tešíme z titulu majstra a prajeme mu veľa zdravia a športových úspechov. 

          • 1. ročník - začiatok školského roka - 5.9. 2022:

          • 1. ročník - začiatok školského roka - 5.9. 2022:

             8:15 - 8:30 - príchod prvákov s rodičmi do areálu školy vchodom z Piešťanskej ulice (pri telocvični), prváci sa s rodičmi zhromaždia na školskom dvore pri tabuľkách svojich tried

            cca 8:30 - 8:45 - slávnostné privítanie prvákov riaditeľom školy, predstavenie tr. učiteliek prvákov a presun prváčikov so svojimi tr. učiteľkami do tried

            cca 8:45 - 9:30 – všeobecné informácie o fungovaní školského klubu detí (ŠKD), stravovaní a krúžkoch pre zák. zástupcov prvákov na šk. dvore

            cca 9:15 - 9:45 – presun už iba jedného zák. zástupcu  do triedy. Rodičia vstupujú do prváckych tried cez vonkajšie vchody (každá prvácka trieda má samostatný vonkajší vchod) - informácie tr. učiteľky a vychovávateľky ŠKD

            cca o 10:45 – odchod detí 1. ročníka domov so svojím zákonným zástupcom

            Poznámky:

            - prvý školský deň (5.9.) nie je školská jedáleň v prevádzke, ŠKD pre prvákov je v prevádzke až od druhého školského dňa (od 6.9.) Školský klub detí  je pre žiakov 2. až 4. roč. v prevádzke v prvý šk. deň do 12:00.

            - od utorka  (6.9.) výučba podľa pokynov tr. učiteliek, v prevádzke ranný školský klub (6:30-8:00), popoludňajší školský klub i školská jedáleň

          • 2. až 9. ročník - začiatok školského roka - 5.9. 2022:

          • 2. až 9. ročník - začiatok školského roka - 5.9. 2022:

            7:40 - 8:00 - žiaci 2. až 9. roč. vstupujú  do budovy školy z Piešťanskej ulice vstupom pod telocvičňou (platí pre žiakov 5. až 9. roč.)   alebo cez spojovaciu chodbu (platí pre žiakov 2. až 4. roč.) do svojich tried

            8:00 - 8:10 - slávnostný príhovor riaditeľa školy v školskom rozhlase

            8:10 - 10:00 - žiaci 2. až 9. roč. sú vo  svojich triedach so svojimi tr. učiteľmi (šk. informácie, šk. poriadok, bezpečnosť a prevádzkové poriadky učební a priestorov školy, informácie k školskému semaforu, rozvrhy, skrinky a pod.)

            10:00 - odchod žiakov 2. až 9. roč. domov, resp. do školského klubu detí, ktorý je v prevádzke do 12:00 počas prvého šk. dňa pre prihlásených žiakov 2. až 4. roč..

            Poznámky:

            - rodičia nevstupujú do budovy školy a platí to aj pre rodičov novoprijatých žiakov (pri každom vchode je dozorkonajúci učiteľ)

            - prvý šk. deň nie je školská  jedáleň v prevádzke, školský klub detí  je pre žiakov 2. až 4. roč. v prevádzke do 12:00

            - od utorka (6.9.) výučba podľa rozvrhu, školská jedáleň aj školský klub v prevádzke 

          • Jazyková škola Trenčín

          • Dodatočné vstupné testy a zápis v Jazykovej škole Trenčín pre nový školský rok 2022/2023.
            Všetkým záujemcom o štúdium cudzích jazykov na Jazykovej škole Trenčín oznamujeme, že dodatočné vstupné testy a zápis pre nový školský rok 2022/2023 sa budú konať v dňoch 5. a 6.9.2022 v čase od 14.00 – 17.00.
            Všetkých záujemcov o kurzy cudzích jazykov srdečne pozývame.
            Informácie nájdete na stránke jazykovej školy: www.sjstrencin.sk .
            Informovať sa môžete aj telefonicky alebo mejlom.
            Teší sa na vás Jazyková škola Trenčín.

          • Plavba loďou po Váhu

          • Plavba loďou po Váhu Dňa 8. júla 2022, v piatok sme ukončili letnú prevádzku školského klubu detí zaujímavou akciou, a to vyhliadkovou plavbou po Váhu. Za krásneho počasia si 52 detí a 5 pedagogických pracovníkov malo možnosť spoznať okolie našej rieky Váh z iného pohľadu, a to priamo z vody. Videli sme krásnu prírodu, vtáctvo žijúce priamo vo vode a okolí, krásnu panorámu Trenčianskeho hradu, ale aj naše mesto z inej perspektívy. Kapitán lode, pán Branislav Zápeca oboznámil deti s niektorými zaujímavosťami pri plavbe loďou. Deti si dostatočne vychutnali nový zážitok, a po hodinovej plavbe sme sa vrátili znova do prístaviska. Krátke zastavenie a uvoľnenie na preliezkach, a potom už len s chuťou k výbornému obedu. Počas návratu do školy si deti odovzdávali svoje postrehy z plavby. Tieto zážitky mohli neskôr zvečniť vo svojich kresbách. Tie najvydarenejšie si môžete pozrieť, možno patria práve Vášmu dieťaťu. Ponúkame Vám aj zaujímavé momentky z plavby. Veríme, že tento deň priniesol deťom veľa inšpirácii a radosť pred začínajúcimi sa letnými prázdninami. V mene všetkých pedagógov im prajem ešte veľa krásnych zážitkov. Bc. Dagmar Stanislavová vychovávateľka ŠKD

          • Slávnostné vyhodnotenie šk. roku 2021/22

          • 29.6. 2022 sa po cvičnom požiarnom poplachu na školskom dvore uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie školského roku 2021/22 s nasledovným programom: 

            1. vyhodnotenie a odovzanie cien najlepším jednotlivcom v súčte oboch zberov papiera (1. a 2. stupeň): 

                                                                  1. Gross Matej 3.D, 530kg                                

                                                                  2. Tehláriková Nina 3.A, 477kg

                                                                  3. Pitvorcová Klaudia 3.A, 459kg

                                                                  4. Kamencová Lucia 2.C, 379kg

                                                                  5. Macharová Eliška 2.C, 299 kg

             

                                                                     1. Červeňanová Adela 9.B, 526kg

                                                                     2. Šmida Martin 7.A, 400kg

                                                                     3. Hamaj Vojtech 5.C, 332kg

                                                                     4. Mičková Melisa 8.A, 331kg

                                                                     5. Pilková Tereza 7.B, 288kg

            2. vyhodnotenie a odovzdanie cien víťazným triedam školského medzitriedneho futbalového turnaja:

            v kategórii 5. až 6. roč. vyhrala trieda 6.B, v kategórii 7. až 9. roč. vyhrala trieda 7.C

            3. vyhodnotenie a odmenenie najlepších žiakov prvého stupňa po jednotlivých ročníkoch:

            1. ročník - Viktória Bulejková 1.B, 2. ročník - Lea Findriková 2.A, 3. ročník - Ondrej Čižmár 3.D, 4. ročník - Hanka Čičová 4.D 

            4. vyhodnotenie a odmenenie najlepších žiakov druhého stupňa podľa predmetov:

            SJL- Klačková Liana 8.B, MAT - Ščuroková Slávka 9.A, ANJ - Heribanová Sára 7.C, RUJ - Roxerová Zuzana 7.C, DEJ - Gavenda Timotej 9.A, GEO - Dibala Patrik 6.A, BIO - Nemečková Júlia 7.C, INF - Lajčiak Filip 8.B, VYV - Poláková Barbora 9.B, OBN - Chrastinová Petra 8.A, TSV - Kadlecajová Viktória 8.B 

            5. vyhlásenie najlepších žiakov školy v šk. roku 2021/22

            Slávka Ščuroková 9.A, Patrik Dibala 6.A

            6. ocenený žiak a ocenený pedagóg Mestom Trenčín v tomto školskom roku: 

            Júlia Nemečková 7.C (2. miesto geologická olympiáda) , Mgr. Ľubica Rumanovská 

            7. žrebovanie a odovzdanie cien z Občianskeho združenia Komenský (bezdrôtový reproduktor, gitara, bezdrôtové slúchadlá, prenosný párty reproduktor. Väčšina žiakov našej školy čakala na žrebovanie o ceny z Občianskeho združenia Komenský, dopadlo to nasledovne:

            1. miesto - "párty" reproduktor - Ondrej Hamar 3.D

            2. miesto - bezdrôtové slúchadlá - Karolína Kapuš 4.D

            3. miesto - gitara - Michal Vavruš - 3.B

            špeciálna cena -najviac prinesených vyhlásení - bezdrôtový reproduktor - Martin Jančo  3.D

            8. poďakovanie všetkým žiakom aj učiteľom za tohtoročné mimoriadne výsledky školy - v rebríčku INEKO sa ZŠ Veľkomoravská umiestnila na 2. mieste v Trenčianskom kraji a na 1. mieste v okrese Trenčín!  

            Všetci ocenení dostali aj krásne ceny. GRATULUJEME!!!

            Dovidenia, vidíme sa 5. septembra 2022 o 8:00 na školskom dvore...:)

          • Naše DOMINO 4 opäť zlaté

          • V utorok 28.6.2022 sa v sobášnej sieni Mestského úradu Trenčín uskutočnilo vyhodnotenie 27.ročníka  súťaže v tvorbe školských časopisov. Naše Domino 4 obhájilo zlaté pásmo, čím sa opäť zaradilo medzi najlepšie školské časopisy. Blahoželáme redakčnej rade a už teraz sa tešíme na ďalšie čísla, ktoré nás čakajú v budúcom školskom roku!

          • 7 divov Považia

          • Informácie získané na hodinách si žiaci najlepšie utvrdia na poznávacích exkurziách. Jednou z takých bola v tomto školskom roku aj exkurzia 7 divov Považia, kde žiaci 7. ročníka navštívili niektoré viac či menej známe miesta na Považí. Jedným z nich je Haluzická tiesňava, ktorá vznikla hĺbkovou erozívnou činnosťou Haluzického potoka, ktorá časom vyhĺbila 30 m hlbokú a 100 m širokú skalnú strž. Najväčšia vznikla v lokalite Pod kostolom v blízkosti zrúcaniny románskeho kostola z 13. storočia. Neoddeliteľnou súčasťou Považia je aj niekoľko strážnych hradov, medzi nimi aj hrad Beckov. Kedysi sídlo slávnych panovníkov odolávajúce útokom nepriateľov, či dejisko dôležitých historických udalostí stále dýcha slávou, eleganciou a romantikou. Rúškom tajomstva je zahalená archeologická lokalita Kostolec v Ducovom pri Piešťanoch, kde bolo potvrdené osídlenie už z obdobia eneolitu čiže neskorej doby kamennej a môžeme ho teda považovať za akési „slovenské Stonehenge“. Veríme, že návštevou týchto zaujímavých miest naši žiaci o trochu lepšie spoznali región, v ktorom žijú.

          • Ocenenie 3.A v súťaži Čítajme všetci, čítanie je super

          • Dňa 22.6.2022 sme opäť navštívili Verejnú knižnicu M.Rešetku v Trenčíne. Tentokrát sme si boli prevziať ocenenie za medziškolskú a medzitriednu čitateľskú súťaž žiakov ZŠ v Trenčíne – Čítajme všetci, čítanie je super. Po absolvovaní predošlých návštev knižnice, či už besedy so spisovateľkou S.Havelkovou, čitateľského maratónu alebo akcie Rozprávková noc s Andersenom, sme všetci jej čitateľmi a častými návštevníkmi. Pretože čítanie nás baví, čítanie nás obohacuje. Kniha je nielen zdroj poznania a múdrych myšlienok, ale tiež veselých príbehov či  napínavých dobrodružstiev. Tešíme sa na spoluprácu s pracovníkmi knižnice opäť v 4.ročníku, pretože čítanie je super!

            Mgr.Ľ.Timková