• Novinky

          • Zmena pravidiel prekrytia dýchacích ciest a karantény

          • Na základe vyhlášky UVZ SR č. 32 zo dňa 20.4. 2022, sa ruší povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest v interiéri. Z toho vyplýva, že od 21.4. 2022 nie sú respirátory, rúška alebo iné prekrytie nosa a úst v interiéri školy povinnosťou. V škole sa môžeme pohybovať bez nich.

            Na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 33/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k izolácií osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 a karanténe osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, po úzkom kontakte s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 nebude potrebné nastúpiť automaticky do karantény.                 

                                                                                                                        Vedenie školy

          • Vesmír očami detí

          • V okresnom kole výtvarnej súťaže Vesmír očami detí  sa naša žiačka Klaudia Pitvorcová  (3.A)  umiestnila  medzi piatimi ocenenými v kategórii 1.stupeň ZŠ. Dňa 8.4.2022 si v priestoroch ZUŠ K.Pádivého v Trenčíne prevzala ocenenie a jej práca postupuje do celoslovenského kola, ktoré organizuje Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove. Klaudike blahoželáme a držíme jej palce!

            Mgr.Ľ.Timková

          • Rozprávková Noc s Andersenom

          • Dňa 1.4.2022 sa žiaci 3.A a 4.C zúčastnili najznámejšieho podujatia na podporu čítania – Noc s Andersenom, ktoré sa konalo v Mestskej knižnici M.Rešetku v Trenčíne. Pracovníci knižnice pripravili deťom originálny kultúrny program a umožnili im prežiť nezabudnuteľné chvíle. Deti sa počas popoludnia vydali na dobrodružnú rozprávkovú cestu plnú kreativity a súťaží, čím si pripomenuli spisovateľku Astrid Lindgrenovú (115 výročie narodenia). Celý večer sa niesol v duchu jej tvorby, predovšetkým jej najznámejšieho diela Pipi Dlhá Pančucha. Deti sa oboznámili s hlavnými hrdinami tejto obľúbenej rozprávky a počas čítania príbehov prežívali spolu s nimi vzrušenie i napätie, radosť i nekonečnú fantáziu. Po chutnom občerstvení si pozreli rozprávku v podaní Divadla TUŠ, kde divadelníčka B.Zamišková vyčarila smiech na každej jednej tvári. O tom, že detská fantázia nepozná hranice, nás deti presvedčili v tvorivých dielničkách, kde stvárnili zvieracieho hrdinu zo spomínanej rozprávky. Za podujatie Noc s Andersenom patrí vďaka všetkým pracovníkom knižnice, ktorí prostredníctvom kníh ponúkajú deťom potešenie z krásnych príbehov, múdrosť myšlienok, pocit krídel a veľa ďalších vecí, ktoré čítanie kníh poskytuje.

            Mgr.Ľ.Timková, Mgr.J.Kosová

          • Zámosťácka zabíjačka - pekná akcia a výťažok pre žiakov našej školy

          • V sobotu 9. apríla 2022 pri OC ÚSPECH sa uskutoční po dvojročnej pauze "ZÁMOSŤÁCKA ZABÍJAČKA". Súčasťou  zabíjačky bude o 11:00 aj autogramiáda hokejistov. Všetci ste pozvaní!  Na obrázku je informácia o tejto akcii z časopisu Zámostie.

            Výťažok z tomboly a celej akcie bude venovaný našej škole. Organizátorom vopred ďakujeme!

        • Oznam pre zákonných zástupcov našich žiakov
          • Oznam pre zákonných zástupcov našich žiakov

          • V piatok 8.4. 2022 odlieta 42 zamestnancov ZŠ Veľkomoravská na víkendovú poznávaciu exkurziu do španielskeho mesta Barcelona.

                 Z tohto dôvodu sa vyučovanie v piatok 8. 4. 2022 upravuje nasledovne:

            • I. stupeň sa učí v triedach podľa svojho  rozvrhu so svojimi triednymi učiteľkami alebo so zastupujúcimi učiteľmi, nasleduje obed v školskej jedálni a školský klub
            • na II. stupni sa učí 5. a 6. ročník prezenčne podľa svojich rozvrhov a končia obedom  v školskej jedálni
            • žiaci 7., 8. a 9. ročníka majú v piatok 8.4. 2022 dištančné vyučovanie, kde spôsob vyučovania, zadanie a úlohy si žiaci nájdu pri svojich hodinách
            • z obedov v tento deň sú žiaci 7., 8. a 9. ročníka u vedúcej školskej jedálne automaticky odhlásení
            • v pondelok 11. 04. 2022 pokračuje vo všetkých triedach riadne vyučovanie v škole

             

            V Trenčíne 5. 4. 2022                                                Mgr. Miroslav Šumichrast

                                                                                                            riaditeľ školy

        • Riaditeľské voľno pre žiakov 7. a 8. ročníka
          • Riaditeľské voľno pre žiakov 7. a 8. ročníka

          • Udeľujem riaditeľské voľno žiakom 7. a 8. ročníka na deň 6.4. 2022 z dôvodu TESTOVANIA T9 žiakov 9. ročníka.

            V Trenčíne 4.4. 2022         Mgr. Miroslav Šumichrast                          

          • Turistický krúžok 1. stupeň: Trenčianske Teplice -26.3.2022

          • Ďalší týždeň ubehol ako voda, my sme opäť nelenili a tentoraz sme v hojnom počte podnikli turistický výlet do susedného mesta, do kúpeľov Trenčianske Teplice. Počasie nám ozaj vyšlo. Teplé jarné slniečko, horský vzduch na náučnom chodníku, pobyt v parku, pri jazierku - nám dokonale spríjemnili sobotňajšiu náladu. Nepohrdli sme ani voňavými oblátkami, chutnou pizzou, či lákavou zmrzlinou, . . . a v neposlednom rade ani pútavými suvenírmi i rôznymi darčekmi, ktoré nám budú taktiež živo  pripomínať tento nezabudnuteľný turistický výlet, návštevu Trenčianskeho kúpeľného mesta. Mgr. J. Rajnohová, Z. Sýkorová

          • Čo sa skrýva v úli?

          • Žiaci 5.B triedy sa v piatok 18. 3. vybrali do knižnice na Hasičskej ulici, kde ich čakala beseda s témou: Čo sa skrýva v úli?

            Žiaci sa oboznámili so životom včiel, dozvedeli sa, kto v úli žije a ako dlho. Kto má v spoločenstve akú úlohu, kto v úli stráži, upratuje alebo nerobí nič.

            Tiež sa dozvedeli, čo včelám škodí a čo by sme mohli urobiť, aby sme im pomáhali prežiť. Jednou z možností je i vedieť správne triediť odpad. Piataci si to mohli vyskúšať a správne vyseparovať odpad do pripravených zberných nádob.

            Na záver vypracovali kvíz, kde si mohli overiť svoje vedomosti o životnom prostredí. 

        • Zápis do 1. ročníka - aktualizované informácie
          • Zápis do 1. ročníka - aktualizované informácie

          • Zápis do 1. ročníka v ZŠ Veľkomoravská v Trenčíne sa uskutoční 4. a 5. apríla 2022 (pondelok a utorok) od 14:00 do 17:00.

            Pred samotným zápisom je nutné vyplniť elektronickú prihlášku (odkaz pod textom).

            Elektronické prihlasovanie bude ukončené v stredu 30. marca 2022 o 12:00. 

            Ďalšie podrobné informácie a dokumenty k zápisu sa nachádzajú v záložke "Zápis do 1. ročníka".

             

          • Deň vody

          • Už aj tí najmladší žiaci, prváci z 1. C a 1. D, dobre vedia, aká nevyhnutne dôležitá je voda pre každodenný život. Aj my sme si pripomenuli Deň vody. V rozprávke o vodníkovi Čľupkovi sme sa dozvedeli veľa o vode, kolobehu vody v prírode, ale aj o živočíchoch, ktoré si vodník obľúbil. Počas jarnej prechádzky žiaci kľúčikom a básničkou spoločne privítali jar a symbolicky otvorili vodníkové kráľovstvo.

            Mgr. Erika Lajčiaková, Mgr. Janka Losonszká

          • Turistický krúžok 1. stupeň, 19. marec 2022 – BREZINA

          • Naša - partička turistov - sa opäť zišla a podnikla veľmi pekný výlet do pomerne blízkej prírody, na Brezinu. Počasie nám ako vždy prialo, turistická trasa bola spestrená krásnymi scenériami nášho úžasného mesta a samozrejme prebúdzajúcej sa jarnej prírody. Užili sme si športovania v prírode, zábavy, spoznávania nového, nádychu histórie nášho kraja, prítomnosť fajn kamarátov a aj nejakej tej pochúťky, ktorou sme sa posilnili počas tejto túry. Už teraz sa tešíme na ďalší zaujímavý výlet, ktorý opäť spoločne podnikneme už o týždeň. Mgr. J. Rajnohová, Z. Sýkorová

          • Jarné prázdniny v škole...

          • Aj počas prázdnin sa v našej škole pracovalo. Máme ďalšie 4 triedy s vybrúsenými parketami, pribudli 2 nové vchodové hliníkove dvere v spojovacej chodbe, dokončili sme projekt v učebni informatiky, pribudli nové nástenky, stoly aj stoličky, pracovali sme aj vonku.... Ak ste sa ešte nerozhodli komu venujete svoje 2%...Občianske združenie Komenský je určite dobrá voľba!  Ďakujeme.

          • Šaliansky Maťko

          • V piatok 4. marca 2022 sa v priestoroch CVČ v Trenčíne uskutočnil 27. ročník okresného kola recitačnej súťaže v prednese slovenských povestí s názvom Šaliansky Maťko. Našu školu na súťaži reprezentovala Sofia Elizabet  Krajčovičová zo 7.C triedy, ktorá sa na súťaž pripravovala pod majstrovskou taktovkou Mgr. Anny Strempekovej.  Sofinka si zo súťaže vo svojej kategórii odniesla fantastické 1.miesto  a postup na krajské kolo, ktoré sa uskutoční v apríli. Sofii srdečne blahoželáme a tešíme sa na jej ďalšie úspechy!

            PaedDr. Denisa Klozíková

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 28.2. 2022  sa v priestoroch Galérie M.A. Bazovského v Trenčíne konal 68. ročník celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy s názvom  Hviezdoslavov Kubín. Aj naša škola mala svojich zástupcov, ktorí nás vzorne  reprezentovali a obsadili postupové miesta.  Všetkým ďakujeme, srdečne gratulujeme a držíme palce v ďalšom postupovom okresnom  kole, ktoré sa uskutoční 23.3.2022 v Melčiciach.

            Mená súťažiacich:

            P. Dibala ( 2. kategória, poézia)                1. miesto  (postup)

            E. Giraltošová ( 2.kategória, próza)

            L. Klačková ( 3. kategória, próza)             3. miesto

            Z. Šašinková ( 3.kategória, poézia)          1. miesto  (postup)

          • Beseda so spisovateľkou Silviou Havelkovou

          • Dňa 3.3.2022  žiaci 3.A navštívili Verejnú knižnicu M. Rešetku, kde sa zúčastnili besedy so spisovateľkou Silviou Havelkovou. Pani spisovateľka so zmyslom pre humor priblížila deťom svoj spisovateľský svet, vysvetlila význam čítania a odpovedala aj na ich zvedavé otázky. Autorka sa netajila svojím pozitívnym vzťahom k zvieratkám, ktoré obetavo nosí do svojej rodiny  a príbehy, ktoré spolu zažívajú prenáša do svojej tvorby. Deti najviac zaujal príbeh o psíkovi z útulku, ktorého opisuje v knihe „Patty pes z útulku“ a výťažok z jej predaja venuje už roky zariadeniam, ktoré sa starajú o týrané a nechcené zvieratá. Deti odchádzali z knižnice plné dojmov a pekných zážitkov.

            Mgr. Ľ.Timková