• Novinky

        • 20.3. 2024 - riaditeľské voľno pre žiakov 6., 7. a 8. ročníka
          • 20.3. 2024 - riaditeľské voľno pre žiakov 6., 7. a 8. ročníka

          • Využívajúc zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní, jeho § 150 odst.5 a Vyhlášky MŠaV SR č. 518/2010 § 3 odst. 10, oznamujem Vám, že z dôvodu personálneho zabezpečenia Testovania - T9 2024 udeľujem žiakom 6., 7. a 8. ročníka riaditeľské voľno dňa 20. marca 2024 (streda)

            Vyučovanie žiakov 6., 7. a 8.ročníka bude riadne pokračovať vo štvrtok 21. marca 2024.

            Mgr. Miroslav Šumichrast, riaditeľ školy

          • Testovanie 9 2024

          • Testovanie 9 2024 z predmetov matematika slovenský jazyk a literatúra sa uskutoční 20. marca 2024 (školy s vyučovacím jazykom slovenským).

            Špecifikácie testov T9 2024 sú zverejnené na stránke NIVaM v časti Dokumenty na stiahnutie.

          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 8.2. 2024 (štvrtok) sa v priestoroch KC Aktivity v Trenčíne konal 29. ročník OK v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko, kde sa v III. kategórii predstavila Emma Striežencová ( 7.B) s povesťou  Ako Selčania zabíjali žiera.

            Emma svojím výkonom zaujala nielen porotu, ale aj divákov , a preto jej patrí skvelé 1. miesto.

            Najbližšie sa predstaví na krajskom kole, ktoré sa uskutoční 9.4. 2024 v ZŠ Na dolinách v Trenčíne.

            Emme držíme palce.

          • NAŠA RECITÁTORSKÁ PÝCHA, všetkým patrí veľká GRATULÁCIA!

          • Dňa, 04. marca 2024, sa naši - recitátorskí víťazi - zúčastnili obvodného kola celoštátnej postupovej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Táto súťaž sa konala v známych priestoroch Galérie Miloša Alexandra Bazovského. Konkurencia bola silná, no napriek tomu - Naša Štvorka - má štyroch recitátorov, ktorí postupujú do okresného kola, ktoré sa uskutoční v magický dátum, 04. apríla 2024, v Melčiciach. Našim - štyrom mušketierom - budeme držať palce! Samozrejme, výkony všetkých našich žiakov, vo všetkých troch kategóriách, boli vynikajúce , no porota rozhodla nasledovne:


            Poézia
            1. kategória - 2. postupové miesto: Katarína Rozvadská
            2. kategória - 1. postupové miesto: Hanka Čičová
            3. kategória - 2. postupové miesto: Klára Chrastinová


            Próza
            1. kategória - 3. miesto: Filip Vavruš
            2. kategória - 2. postupové miesto: Oliver Gajdošík
            3. kategória - Diplom za úspešnú recitáciu: Kimberly Viktória Stašová


            Všetkým recitátorom ešte raz srdečne gratulujeme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu v tomto postupovom kole a do budúcna želáme i tým ďalším, veľa, veľa entuziazmu,  a radosti z jedinečnej krásy prednesu umeleckej literatúry!


            Zuzana Sýkorová

          • Palacinkový deň v ŠKD

          • Možno ani netušíte akých máte doma šéfkuchárov. Deti z 3.A a 3.C nám dnes v priamom prenose ukázali, čo dokážu v kuchyni.

            Stačí štipka dôvery a kvapka opatrnosti a aj vy sa o tom môžete presvedčiť.

        • *** RIO DE ŠKD ***
          • *** RIO DE ŠKD ***

          • Ja som princ, ty si drak,

            princezné si chceme vziať.

            Do tanca vziať v tejto chvíli,

            sambu, rumbu vyskúšali.

            Spev a tanec s muzikou,

            počuť bolo ďaleko.

            Mgr. Claudia PREKOPOVÁ

          • Návšteva knižnice

          • Dňa 28.2. 2024 žiaci z 3.C a D navštívili detské oddelenie Verejnej knižnice v Trenčíne.
            Zoznámili sa s náučnou literatúrou aj beletriou. V tajomnej komnate im pani knihovníčka prečítala úryvok z knihy B .Jobusa Láskavé rozprávky.
            Deti sa potom prakticky oboznámili s prácou knihovníka. Triedili knihy a časopisy.
            Nakoniec si čítali z kníh podľa vlastného výberu.
            V knižnici sa im páčilo, lebo sa rozhodli, že sa stanú čitateľmi a odniesli si domov na vyplnenie zápisné lístky.

          • Okresné kolo dejepisnej olympiády

          • Začiatkom februára sa už tradične konalo na našej škole Okresné kolo dejepisnej olympiády. Našu školu reprezentovalo 8 žiakov, ktorí postúpili zo školského kola. Úspešnými riešiteľmi vo svojej kategórii boli: Eliška Halušková (9.B), Barborka Ševčíková (9.B), Patrik Dibala (8.A), Laura Ranincová (7.C), Natália Balážová (7.A). Najväčší úspech dosiahli žiaci Karolína Veisová (6.A) a Ondrej Beták (8.B), ktorí skončili na 3. mieste. Srdečne Blahoželáme!

          • MEDZI NAMI...

          • Po jarných prázdninách sa žiaci 2. stupňa zúčastnili hudobno-motivačného predstavenia MEDZI NAMI. Medzi nami je mnoho odlišných ľudí, ktorí spolu denne prichádzajú do kontaktu a musia sa naučiť navzájom sa akceptovať a vychádzať spolu. O tom, že to nie je vždy jednoduché sa presviedčame každý deň. A žiaľ nie sú to len historické udalosti akými bola 2. svetová vojna, alebo vojna v Juhoslávii, ale aj súčasná vojna na Ukrajine, či v pásme Gazy. Preto poučme sa z histórie a buďme k sebe vnímavejší a najmä ľudskejší...Ďakujeme.

            Prezentačné video: 

            https://youtu.be/e9QzVuX9At8?si=8CJkYrVuMd6SKKfH

          • Fašiangový karneval ŠKD

          • Fašiangový čas prináša zábavu, radosť a veselosť. Detský karneval v tomto čase je milou tradíciou. Tak tomu bolo aj v našom ŠKD. Obdobie očakávania a prípravy masky vystriedal deň, na ktorý deti netrpezlivo čakali. V pondelok, 12. februára, sa krásne vyzdobená trieda premenila na miesto plné fantázie, kde sa spolu v dobrej nálade zabávali princezné s čarodejnicami, zvieratkami, kovbojmi. Deti sa veselo zabávali, šantili a tancovali. Ukázali aj niečo zo svojej šikovnosti v rôznych súťažiach. Nechýbala ani sladká odmena. Bolo to príjemné a zábavné popoludnie.
            Ďakujeme všetkým, ktorí sa na príprave karnevalu podieľali. Už teraz sa tešíme na ďalší karneval.

            Za ŠKD Mgr.Bystrická Zuzana

             

          • 2 % z dane

          • Vážení rodičia a podporovatelia ZŠ Veľkomoravskej Trenčín!

                             
                   Obraciam sa na Vás s prosbou ako riaditeľ školy za všetkých členov Občianskeho združenia Komenský, ktorí chcú pre žiakov našej školy a pre školu získať čo najviac prostriedkov. Minulý školský rok sa nám podarilo získať v rámci 2 % ( 3 % ) Vašich daní 12.315,56 €, čo predstavovalo jednu z najvyšších súm prijatých prostriedkov nášho školského o.z.  

                 Financie použité na nákup ďalších drevených boxov pre žiakov druhého stupňa, nákup školských pomôcok, financovanie spoluúčastí grantov mesta Trenčín, príspevky žiakom 9. ročníka na ich slávnostnú rozlúčku, nákup odmien pri žrebovaní odovzdaných vyhlásení z 2 % daní, nákup hracích prvkov pre ŠKD ( lanová pyramída a tunelová zostava ), platba za Arakovo – prezentácia exotického vtáctva počas osláv školy, nábytok do priestorov inklúzného tímu a i.

                 Prostriedky získané v nasledujúcom výnose z 2 %budú použité na realizáciu a dokončenie školského altánku ( exteriérovej učebne ) – máme už vydané stavebné povolenie a ďalšom zatraktívnení nášho školského exteriéru – nákup ďalších hracích a relaxačných prvkov na školský dvor a zastrešené stoly a lavičky pred triedy 1. ročníka.

                     Dobrou motiváciou pre našich žiakov býva i tá skutočnosť, že za každé prinesené vyhlásenie o poukázaní 2 % získa žiak  1  lístok v žrebovaní. Vyhlásenia  2 % spolu s Potvrdením o zaplatení dane je nutné doniesť na sekretariát školy. V prípade, že ste darovali 2% dane v daňovom priznaní, doručte nám kópiu o darovaní, aby žiak mohol byť zaradení do žrebovania.  To sa koná pri vyhodnotení školského roka na konci júna a žiaci sa môžu tešiť tak ako minulý rok na super ceny :


            1. cena – párty reproduktor alebo elektrická kolobežka alebo notebook

                                ( o cene rozhodnú hlasovaním cez Edupage naši žiaci )


            2. cena – bezdrôtové slúchadlá
            3. cena – volejbalová lopta

                    Žiak s najväčším počtom Vyhlásení bude mať jednak väčšiu šancu vyhrať párty reproduktor a zároveň minimálne vyhráva bezdrôtový reproduktor JBL

                   O. z. Komenský pri ZŠ Veľkomoravská Trenčín sa bude snažiť čo najviac pomáhať našim žiakom.  Tlačivo 2 % z daní nájdete v prílohe pod týmto oznamom, ďalej na našej webovej stránke a papierové tlačivá sú k dispozícii na sekretariáte školy.
                    Za Vaše 2 % daní vopred veľmi pekne ďakujeme.


             
             V Trenčíne 16.2.2024                                  Mgr. Miroslav Šumichrast, riaditeľ školy

          • Karneval ŠKD

          • Pred popolcovou stredou sa školské kluby detí otriasali v tónoch karnevalovej hudby. Všetky deti sa premenili na zaujímavé masky, ktoré si aj vlastnoručne vyrábali, alebo dotvárali. Nechýbal bohatý program, súťaže, diskotéka, vyhodnotenie v podobe odmien a stoly plné občerstvenia. Aj tento rok sme sa výborne zabavili a tešíme sa na ďalšie roky.

            Kolektív ŠKD (1.A, 1.D, 2.C, 3.A a 3.C).

          • Víťazky okresu 3x3 basketbale!

          • Po víťazstve v základnej skupine naše dievčatá postúpili do finálovej skupiny v boji o víťazstvo v okrese. V 5-člennej skupine opäť zvíťazili a postúpili do krajského finále! Gratulujeme a držíme palce!  T.N.

          • Súťaž matematický klokan

          • Pripomíname, že ešte tento týždeň je možnosť prihlásiť sa do medzinárodnej súťaže Matematický klokan a porovnať tak svoje vedomosti a schopnosti s rovesníkmi z celého Slovenska. Aj tento rok je štartovné, vďaka príspevku RZ, znížené na polovicu. Každý, kto sa prihlási cez školu (na hodine matematiky), teda miesto 5€ zaplatí len 2,50€.

          • Valentínska diskotéka

          • V piatok 9. februára sa na našej škole v jedálni opäť konala diskotéka pre druhý stupeň, tentokrát v téme Valentín. No napriek tomu nebola len pre páry, ale pre každého, kto mal chuť si zatancovať a zabaviť sa. O tom, že si to žiaci užili, sa môžete presvedčiť na fotkách

          • Pozor, objednávky oblečenia so školským logom iba do 15.2. 2024!

          • Máme pre vás opäť výbornú správu!

            Určite ste si všimli, že pribúda počet žiakov aj učiteľov, ktorí nosia oblečenie (aj doplnky) s logom našej školy.  Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia a je tu opäť možnosť si objednať viac ako 50 rôznych produktov s logom našej školy. Náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zsvelkomoravska/

             

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 15.2. 2024. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Preto neváhajte, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!  

            Dúfame, že z kolekcie budete mať rovnakú radosť, ako máme my!  

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR.)

            Ešte jedna informácia, škola na predaji kolekcie nezarába vôbec nič... :)     T.N.

          • DigiEDU (digitálne vybavenie) - škola je zapojená do nového projektu

          • Naša škola je zapojená do nového projektu pod názvom DigiEDU (digitálne vybavenie škôl). V rámci prípravy realizácie  projektu sme mali 11.1. 2024 návštevu z MŠVVaŠ SR z odboru digitálnej implementačnej jednotky (Ing. Alexander Kriško - programový manažér, Dott. Mag. Barbara Branická - za projektovú kanceláriu). Cieľom tejto návštevy bol monitoring digitálnej vybavenosti a internetového pripojenia Základnej školy Veľkomoravská Trenčín. Veríme, že aj touto pracovnou návštevou posunieme digitalizáciu našej školy medzi najlepšie školy na Slovensku. 

             Projekt by mohol zabezpečiť našej škole nové digitálne vybavenie. Všetko je na dobrej ceste, veríme, že sa to podarí...:)     Vedenie školy