• Novinky

          • Fašiangový karneval

          • Fašiangy Turíce Veľká noc príde... Fašiangy sú obdobím radosti a zábavy. Prípravu masiek, výrobu škrabošiek a výzdobu triedy vystriedala karnevalová zábava Aj u nás deti zo  školského klubu sa tešili na karnevalové popoludnie. Pestré karnevalové masky plné fantázie, obľúbení hrdinovia i krásne princezné sľubovali bohaté karnevalové zážitky. Z telocvične sa ozývala hudba, vrava a šťastný smiech detí. O hudbu sa postaral DJ p. učiteľ Peter Vakoš. Nasledovali zábavné súťaže v podaní šikovných a skvelých maturantiek zo SOŠ pedagogickej sv.Andreja-Svorada a Benedikta. Každá maska bola odmenená, no najkrajšou odmenou boli rozžiarené detské tváre, radosť, dobrá nálada a pekný zážitok.
            Boli masky, veľký bál, bol to super karneval!

            ŠKD-p.vychovávateľky Silvia a Ingrid
            p.vychovávateľ Peter

          • Deti a architektúra

          • V uplynulých mesicoch sme sa na výtvarnej výchove zapojili do projektu "Deti a architektúra". Pre rok 2023/24 bola vyhlásená téma Zelená architektúra, zelené stavebníctvo. Cieľom projektu je prostredníctvom kreatívneho a interaktívneho e- learningového kurzu naučiť žiakov vnímať architektúru,objasniť dôvody, prečo je nevyhnutné navrhovať tzv. zelené a udržateľné budovy a celé mestské štvrte.

            Žiaci mali za úlohu namaľovať svoju predstavu na tému " Zelená mestská štvrť " a tu sú práce, ktoré nás v súťaži budú reprezentovať.

            A.Suchá

          • V basketbale (3x3) postupujeme do ďalších bojov...

          • 30.1. 2024 sa v našej telocvični odohrali zápasy základných skúpín v 3x3 basketbale chlapcov a dievčat. Do ďalších bojov mohli postúpiť iba víťazi skupín. Našim dievčatám aj chlapcom sa to podarilo a obsadili vo svojich skupinách prvé miesta. Gratulujeme a v ďalších zápasoch držíme palce:)  T.N.

        • Nové číslo časopisu DOMINO 4
          • Nové číslo časopisu DOMINO 4

          • Na stránku školy sa práve dostáva najnovšie číslo nášho školského časopisu DOMINO 4 plné zaujímavých článkov a fotografií. Čo vás čaká v najnovšom čísle? Opäť sme vyspovedali našich skvelých učiteľov, tento raz sme oslovili nášho nového telocvikára, pána učiteľa Mgr. Jakuba Valienta, vďaka ktorému mnohí naši žiaci i žiačky opäť objavili lásku k športu a na hodiny telesnej výchovy sa tešia tak, ako snáď ešte nikdy ;-). Nazreli sme do hlbín žiackej duše spolu s našou skvelou školskou psychologičkou, Mgr. Jankou Ližičiarovou. Predstavíme vám školské novinky i víťazov rôznych súťaží.  Po predstavení našich úspešných žiakov vám priblížime aktivity krúžku Stroj času a čerstvé zážitky z lyžiarskeho výcviku vám priblíži Jakub Dobiaš. Tento rok bol lyžiarsky výcvik naozaj špecifický. V čom konkrétne, to sa dozviete, keď sa ponoríte do stránok nášho školského časopisu. 

            Z obsahu aktuálneho čísla sme Vám čo to prezradili, pozorne však listujte a dozviete sa oveľa viac. Prajem Vám príjemné čítanie!

            PaedDr. Denisa Klozíková

          • Lyžiarsky....

          • V termíne od 14.1. do 19.1. 2024 sa uskutočnil lyžiarsky výcvik našich žiakov vo Vernári pri Poprade (penzión "Suchá", lyžiarske stredisko "Studničky").  Výcviku sa zúčastnili 4 triedy - 7.A, 7.B, 8.A, 8.C a bol to určite nezabudnuteľný výlet:):)

          • Mikuláš v škole

          • 6.12. 2023 mali talentovaní žiaci našej školy vystúpenie. Pod perfektným vedením trojice moderátoriek (Daniela Gézeová, Vanesa Kováčiková, Zuzana Roxerová) vystupovali naši najšikovnejší žiaci a urobili krásny umelecký program pre všetkých žiakov 1. stupňa.  Postupne sa nám predstavili naši najšikovnejší tanečníci, speváci, recitátori a hudobníci. Na záver vystúpenia prišiel aj Mikuláš so svojím početným sprievodom. Bolo to veľmi pekné a učinkujúci ukázali veľký talent aj odvahu... Ďakujeme všetkým žiakom, ktorý dokázali takýto program nacvičiť a pripraviť!  T.N.

          • Vianočné vystúpenie 2.B a 2.C triedy

          • Vianoce sú keď rozlúskneme orechovú škrupinku

            a pod tanier dáme z kapra šupinku.

            Keď na oblátky rozdáme si med

            a máme vieru, že krajší je svet,

            Keď do daru si dáme lásku a pohodu,

            keď na seba sa usmievame

            a máme dobrú náladu.

             

            Dňa 19.12. 2023 sme s pomocou detí vyčarovali predvianočnú náladu prostredníctvom básní, vianočných piesní, tancov ale i hry na gitare, huslí a heligonkách. Deťom patrí veľké ďakujeme a vám rodičom tiež.

            Prajeme vám krásne Vianočné sviatky a všetko dobré do nového roku.

            Strečanská a Bystrická

        • ŠKD  *VIANOČNÁ  HUDOBNÁ  BESIEDKA*
          • ŠKD *VIANOČNÁ HUDOBNÁ BESIEDKA*

          • V jedálni je veľký zhon,

            zima prevzala si trón.

            Na tróne si posedí,

            kým jej slnko dovolí.

            Dnes sme hudbu pripravili,

            v programe sme vystúpili.

            Rodičov sme potešili

            a srdiečka im otvorili.

            Tance piesne dokola,

            zima tá nás nezdolá.

            Zohriať srdce to bol zámer,

            šíriť dobro, lásku všade.

            To je odkaz besiedky,

            pre nás i Vás – pre všetkých.

            Vianočný zázrak nech sa šíri v nás,

            pri srdci nech hreje zas a zas.

            Mgr. Claudia PREKOPOVÁ

          • Školské kolo dejepisnej olympiády

          • V mesiaci december sa na našej škole uskutočnilo školské kolo dejepisnej olympiády. Súťažilo sa v štyroch kategóriách od 6. po 9. ročník. Mnohí zo šesťdesiat dva zúčastnených preukázalo pekné vedomosti z učiva daného ročníka. Najlepší boli :

            6. ročník

            1. miesto             Karolína Veisová                  6.A            

            2. miesto             Richard Bušo                        6.C            

            3. miesto             Ela Meravá                           6.C            

             

            7. ročník

            1. miesto             Laura Ranincová                   7.C            

            2. miesto             Natália Balážová                   7.A            

            3. miesto             Michal Maradík                      7.B            

             

            8. ročník   

            1. miesto             Ondrej Beták                         8.B            

            2. miesto             Patrik Dibala                         8.A   

            3. miesto             Samuel Bušo                        8.A            

             

            9. ročník

            1. miesto             Zuzana Roxerová                 9.C  

            2. miesto             Eliška Halušková                  9.B            

            3. miesto             Barbora Ševčíková               9.B            

             

          • Súťaž o najkrajšiu vianočnú výzdobu tried má svojich víťazov!

          • Každoročne si žiaci v našej škole vyzdobujú pred vianocami svoje triedy. Ani tento školský rok nie je výnimkou a triedy sú naozaj veľmi pekne vyzdobené. V súťaži nie je ľahké uspieť, pretože konkurencia je silná, na prvom stupni aj druhom stupni máme 16 tried (spolu 32 tried). V stredu  13.12. 2023 pred rodičovským združením sa uskutočnilo hodnotenie vianočnej výzdoby vo všetkých triedach našej školy. Svoje triedy si hodnotili !iba! samotní žiaci, možnosť hodnotiť vianočnú výzdobu využili hodnotitelia zo 17 tried! Žiaci/porotcovia mali možnosť navštíviť a ohodnotiť všetky triedy našej školy. Ich hodnotenie dopadlo nasledovne:

            Súťaž o najkrajšiu vianočnú výzdobu tried:

            - triedy 2. stupňa:                    - triedy 1. stupňa:

            1. miesto - 9.B (75b.)                      1. miesto - 3.D (56b.)

            2. miesto - 9.C (54b.)                      2. miesto - 1.A  (32b.)

            3. miesto - 8.B (26b.)                      3. miesto - 3.C  (30b.)

            Víťazným triedam blahoželáme, odmena vás neminie! Všetkým zapojeným triedam, žiakom, vyučujúcim, vychovávateľom ĎAKUJEME!      T.N.

          • Športové úspechy Kláry Chrastinovej zo 7. C

          • Klára Chrastinová, žiačka 7. C triedy a členka Karate klubu Mugen Nemšová, dosiahla v poslednom období viacero výrazných úspechov v karate (športový zápas kumite). Medzi tie najvýznamnejšie patria titul Majsterky Slovenskej republiky za rok 2023 v kategórii mladších dorasteniek do 42kg, v ktorej sa zároveň stala i víťazkou Slovenského pohára. Klára v jesennej sezóne úspešne bodovala i na medzinárodných súťažiach, napr. 26th Budapest Open 2023 (5. miesto), 22th Croatian Karate Open 2023 v Rijeke (2. miesto), Hungarian Open Saman Cup 2023 (2. miesto). Krásne 9. miesto získala na Svetovom pohári mládeže, ktoré sa konalo v decembri v Lido di Jesolo (Taliansko), kde úspešne bojovala v konkurencii 82 pretekárok z celého sveta.

          • ĎAKUJEME!

          • Ďakujeme všetkým, vďaka ktorým sme opäť mohli ukázať, koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok na ZŠ Veľkomoravská. A zmestí sa jej naozaj veľa! Spoločne sme vytvorili 92 krásnych plnohodnotných darov.A keďže sme nechceli len anonymne odovzdať darčeky, tak sme tento rok v spolupráci s Obecným úradom Zamarovce a s pánom starostom Mgr. Minárikom 40 darčekov venovali dôchodcom v tejto obci, ktorí zostali sami.

            Ešte raz ďakujeme a prajeme vám krásne sviatky, aby vás zahrialo pri srdci tak, ako každého jedného dôchodcu, ktorý uvidí, že stále aj na ňom záleží!

        • OTVOR  SRDCE,   DARUJ  KNIHU
          • OTVOR SRDCE, DARUJ KNIHU

          • V roku 2023 prebehol 19. ročník predvianočný knižný projekt pod názvom:

            „OTVOR  SRDCE, DARUJ KNIHU“

            Predvianočným knižným projektom Otvor srdce, daruj knihu sa Trenčianska nadácia prihovára láskavým darcom a sprostredkováva ich dar v podobe detskej knihy.

            V spolupráci s Trenčianskou nadáciou a dobrosrdečných darcov sa podarilo pre našich 42 detí zabezpečiť o niečo krajšie VIANOCE.

            Vybrané detské knihy sú označené známou ilustráciou autoriek Nadi Žatkovej a Saši Hudecovej.

            Verím, že dobrosrdečnosť, s ktorou boli encyklopédie, rozprávky, riekanky a povesti zakúpené spríjemnia čas pokoja deťom rodín v zložitej situácií.

            Všetkým dobrosrdečným darcom i pani Mgr. Nikole Sedláčkovej z Trenčianskej nadácie týmto za ich otvorené srdiečko veľmi pekne

            *ĎAKUJEME*

            Mgr. Claudia PREKOPOVÁ

          • OZNAM: Odhlásenie z obedov pred Vianocami

          • Z dôvodu uzávierky je možné odhlásiť stravníkov zo stravy najneskôr dňa 19.12.2023 do 18:00 hod. (aj na celý týždeň pred Vianocami).

            Po tomto termíne už nie je možné obed odhlásiť.

             

            ODSTÁVKA SLUŽBY VIAMO PLATBY školám

            Dovoľte nám informovať vás, že od 23.12.2023  do 31.12.2023 bude dočasne pozastavená  prevádzka služby VIAMO PLATBY školám.

            V uvedenom čase nebude možne prijímať platby cez VIAMO- aplikácie TATRA BANKA VIAMO A VÚB VIAMO, ani cez VIAMO PLATOBNÚ BRÁNU .

            Od 1.1.2024 bude služba VIAMO PLATBY školám opätovne spustená.

             

            Za pochopenie ďakujem.

            Vedúca ŠJ

          • Smrekovo

          • Minulý piatok  sa v obci Melčice – Lieskové konal 4. ročník recitačnej súťaže Smrekovo. Našu školu v tretej kategórii prednesu tvorby Jána Smreka reprezentovala Sofia Elizabet Krajčovičová z 9.C. Sofiu na súťaž pripravovala pani učiteľka Mgr. Anna Strempeková, ktorá je zárukou famózneho recitačného prednesu. Inak tomu nebolo ani teraz a Sofia si zo súťaže odniesla krásne 2.miesto. Srdečne blahoželáme!

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • V uplynulých týždňoch sa online formou konala Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry. V tomto školskom roku sa školského kola zúčastnilo rekordných 33 žiakov. Siedmim žiakom sa podarilo prebojovať do druhého a tretieho kola, kde si potrápili hlavičky v transformácii textu a rečníckom prejave. Hoci sa hovorí, že víťaz môže byť len jeden, v našej škole sme mali víťazky hneď dve:

            1. miesto s postupom - Barbora Ševčíková, 9.B
            1. miesto bez postupu – Júlia Nemečková, 9.C
            2. miesto – Aneta Janišová, 9.A
            3. miesto – Zuzana Roxerová, 9.C

            Barborka postúpila do mimoriadne náročného obvodného kola, v ktorom sa stala úspešnou riešiteľkou.

            Barborke, ale aj ostatným víťazkám srdečne blahoželáme!

            PaedDr. Denisa Klozíková