• Novinky

          • Emma postúpila do celonárodného kola

          • Dňa 9.4.2024 sa v ZŠ Na dolinách konalo krajské kolo Šaliansky Maťko – súťaž v prednese slovenských povestí, kde Emma Striežencová ( 7.B ) v III. kategórii získala 1. miesto, a tým postup do celonárodného kola, ktoré sa bude konať 26.4.2024 v Šali, v mestečku, kde sa v roku 1991 zrodila iniciatíva zorganizovať súťaž v prednese slovenských povestí , ktorá sa za 29 rokov vyprofilovala na významnú a celoslovensky veľmi dobre známu súťaž.

            O to sme radšej, že v nej nebude chýbať zástupca Trenčianskeho kraja v podaní Emmy Striežencovej , ktorej diplom v krajskom kole odovzdala Ida Rapaičová – predsedníčka poroty, známa herečka, recitátorka  a veľká milovníčka poézie.

            Emma, držíme palce v ďalšom kole!

          • Noc v škole

          • Deti z 3.A a 3.C si už druhý krát vyskúšali prespávačku škole. A zvládli to skvele!

            Pripravený bol zaujímavý program. Pricestovalo za nami Sférické kino. Spoločne sme sa pozreli na túžbu ľudí lietať naprieč storočiami. Zahrali sme si pátraciu hru, pri ktorej nám asistoval pirát zo Super show. Pripravili sme si chutnú večeru i raňajky. A nemohla chýbať ani ranná rozcvička, ktorú sme aj napriek krátkemu spánku zvládli s prehľadom.

            Zážitkov, ktoré sme získali za uplynulý víkend, je mnoho. A tešíme sa na ďalšie.

            Za ŠKD vychovávateľky R. Dúžeková a K. Pavlíková

          • Medzinárodné majstrovstvá SR masters 2024

          • V uplynulom víkende (13.-14.4) sa naša pani učiteľka Jana Majdlenová zúčastnila v Žiline plaveckých pretekov Medzinárodné majstrovstvá SR masters 2024. Tam si vyplávala sedem zlatých medailí a aj jej pričinením boli pokorené štyri slovenské rekordy v štafetách.

        • Udelenie riaditeľského voľna žiakom 8. a 9. roč. dňa 19. apríla 2024
          • Udelenie riaditeľského voľna žiakom 8. a 9. roč. dňa 19. apríla 2024

          • Využívajúc zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní, jeho § 150 odst. 5 a Vyhlášky MŠaV SR č. 518/2010 § 3 odst. 10, oznamujem Vám, že z dôvodu personálneho zabezpečenia a zabezpečenia priestorov pre Krajské kolo dejepisnej olympiády udeľujem žiakom 8. a 9. ročníka riaditeľské voľno dňa 19. apríla 2024 (piatok). Vyučovanie žiakov 8. a 9. ročníka bude riadne pokračovať v pondelok 22. apríla 2024. Všetci stravujúci sa žiaci v školskej jedálni budú na tento deň zo stravy odhlásení. V prípade, že žiaci sa budú chcieť v tento deň naobedovať v školskej jedálni, je potrebné sa cez Edupage prihlásiť do utorka 16.4. 2024 do 14:00 hod.

            V Trenčíne 8.4. 2024                                      Mgr. Miroslav Šumichrast, riaditeľ školy

          • Pozrite si výsledky jesenného zberu papiera na našej škole...

          • Naša škola každý školský rok organizuje dva zbery papiera - jesenný a jarný.  Pozrite si výsledky posledného jesenného  zberu papiera.  Najlepší  5-ti jednotlivci a najlepšie triedy jesenného zberu papiera dostanú sladké odmeny.  Už tradične odmeňujeme zvlášť žiakov a triedy na oboch stupňoch našej školy.  

            V tomto školskom roku nás ešte čaká  jarný zber papiera a po spočítaní oboch zberov vzniknú celkové výsledky, ktoré uverejníme na našej webovej stránke. Pre celkových víťazov (triedy a jednotlivcov na oboch stupňoch) pripravíme hodnotné ceny, ktoré tradične dostanú  deň pred vysvedčením  na slávnostnom vyhodnotení šk. roku 2023/24.   T.N.

          • Naši žiaci súťažili vo finančnej gramotnosti

            • V mesiaci február bola realizovaná na SG Futurum  krajská súťaž finančnej gramotnosti, spojená s  aktivitou „Čitateľská gramotnosť“ . Súťaže sa zúčastnilo aj 18 našich deviatakov. Boli veľmi úspešní, obsadili prvé tri miesta.
            • V rámci aktivít počas Global Money Week sa naše tri tímy 9 – kov zapojili do 7. online kvízu o finančnej gramotnosti. Európsky kvíz o peniazoch (European Money Quiz) je medzinárodná aktivita zameraná na zlepšenie finančnej gramotnosti 13 až 15-ročných žiakov, žiačok a študentstva. Je súčasťou Európskeho týždňa financií (18.-24. marca 2024). 
              Národné kolo prebiehalo  online prostredníctvom platformy Kahoot.

              Cieľom kvízu bolo podporiť hravou a zábavnou formou tímovú spoluprácu žiakov a žiačok, ktorí nadobudli nové zážitky a vedomosti z oblasti finančnej gramotnosti, digitálnej bezpečnosti či matematiky.

            Gratulujeme!

          • Korčuliarsky kurz

          • Žiaci 3.C a 3. D absolvovali týždenný kurz korčuľovania v spolupráci s o.z. Svet očami detí. Kurz prebiehal pod vedením kvalifikovaných inštruktorov korčuľovania, ktorí učia deti zábavnou a hravou formou korčuľovať. Počas kurzu sme navštívili aj hokejové múzeum na Dukle. Všetky zúčastnené deti korčuľovanie hravo zvládli a domov si odniesli diplom a medailu za úspešne absolvovanie.

          • Deň vody aj na našej škole

          • V piatok 22.marca je Svetový deň vody. Tento významný deň sa oslavuje už od roku 1993, pretože je nenahraditeľná a životne dôležitá. Cieľom tejto akcie je  upriamiť pozornosť na životne dôležitú úlohu vody vo všetkých ekosystémoch, v adaptácii na zmenu klímy, priemysle, poľnohospodárstve či v zásobovaní zdravotne bezpečnou pitnou vodou. 

            Príď preto v piatok do školy aj ty v modrom oblečení a vo svoje fľaške maj čistú vodu z vodovodu.

        • Zakúpili sme pre našich žiakov teqballový stôl
          • Zakúpili sme pre našich žiakov teqballový stôl

          • Teqballový stôl je umiestnený na školskom dvore, je určený hlavne pre žiakov 4. – 9. ročníka. Teqballové lopty budú k dispozícii pre žiakov 2. stupňa u učiteľov telesnej výchovy, pre žiakov 4. ročníka u vychovávateľa ŠKD Alexandra Drga.
            Okrem Teqballu, ktorý je najznámejším z TEQ športov, sa na tomto stole môžu hrať ďalšie športy ako napr. Teqvoly, Teqtennis, Teqpong a Qatch. Teqball sa hrá s futbalovou loptou, Teqvoly s volejbalovou loptou, Teqtennis s tenisovou loptičkou a Qatch s hádzanárskou loptou, sa tieto športy môžu hrať takmer za každého počasia.

            PRAVIDLÁ teqballu:

             

            Teqball sa môže hrať s rovnakými loptami ako vo futbale. Oficiálna a odporúčaná veľkosť lopty je 5. Teqball si buď zvolia hráči podľa vlastného výberu alebo sa môžu riadiť oficialnými pravidlami.

            Základné pravidlá teqballu:

            • Lopta sa musí vrátiť na súperovu stranu stola tak, aby sa hráč lopty dotkol najviac tri krát
            • Hráči sa nesmú dotknúť stola ani súpera
            • Hráči sa nesmú dotknúť lopty rukou (rameno je povolené)
            • Lopta sa nemôže dotknúť tej istej časti tela dva krát za sebou
            • Hráč nesmie vrátiť loptu tou istou časťou tela dva krát za sebou na súperovú stranu stola
            • Jeden set trvá do 12 bodov
            • Pri singles sa podanie strieda po 3 bodoch a pri doubles sa podanie strieda po 4 bodoch

            Teqball môžu hrať 2 hráči (hra pre dvojhry), 3 hráči (tzv. kanadská dvojica), 4 hráči (2 vs. 2) alebo aj viacerými hráčmi, ktorí sa budú točiť dookola – tzv. ,,kolotoč, ako pri Ping Pongu.

             

            V Trenčíne 20.3.2024                                            Mgr. Miroslav Šumichrast

        • 20.3. 2024 - riaditeľské voľno pre žiakov 6., 7. a 8. ročníka
          • 20.3. 2024 - riaditeľské voľno pre žiakov 6., 7. a 8. ročníka

          • Využívajúc zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní, jeho § 150 odst.5 a Vyhlášky MŠaV SR č. 518/2010 § 3 odst. 10, oznamujem Vám, že z dôvodu personálneho zabezpečenia Testovania - T9 2024 udeľujem žiakom 6., 7. a 8. ročníka riaditeľské voľno dňa 20. marca 2024 (streda)

            Vyučovanie žiakov 6., 7. a 8.ročníka bude riadne pokračovať vo štvrtok 21. marca 2024.

            Mgr. Miroslav Šumichrast, riaditeľ školy

          • Testovanie 9 2024

          • Testovanie 9 2024 z predmetov matematika slovenský jazyk a literatúra sa uskutoční 20. marca 2024 (školy s vyučovacím jazykom slovenským).

            Špecifikácie testov T9 2024 sú zverejnené na stránke NIVaM v časti Dokumenty na stiahnutie.

          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 8.2. 2024 (štvrtok) sa v priestoroch KC Aktivity v Trenčíne konal 29. ročník OK v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko, kde sa v III. kategórii predstavila Emma Striežencová ( 7.B) s povesťou  Ako Selčania zabíjali žiera.

            Emma svojím výkonom zaujala nielen porotu, ale aj divákov , a preto jej patrí skvelé 1. miesto.

            Najbližšie sa predstaví na krajskom kole, ktoré sa uskutoční 9.4. 2024 v ZŠ Na dolinách v Trenčíne.

            Emme držíme palce.

          • NAŠA RECITÁTORSKÁ PÝCHA, všetkým patrí veľká GRATULÁCIA!

          • Dňa, 04. marca 2024, sa naši - recitátorskí víťazi - zúčastnili obvodného kola celoštátnej postupovej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Táto súťaž sa konala v známych priestoroch Galérie Miloša Alexandra Bazovského. Konkurencia bola silná, no napriek tomu - Naša Štvorka - má štyroch recitátorov, ktorí postupujú do okresného kola, ktoré sa uskutoční v magický dátum, 04. apríla 2024, v Melčiciach. Našim - štyrom mušketierom - budeme držať palce! Samozrejme, výkony všetkých našich žiakov, vo všetkých troch kategóriách, boli vynikajúce , no porota rozhodla nasledovne:


            Poézia
            1. kategória - 2. postupové miesto: Katarína Rozvadská
            2. kategória - 1. postupové miesto: Hanka Čičová
            3. kategória - 2. postupové miesto: Klára Chrastinová


            Próza
            1. kategória - 3. miesto: Filip Vavruš
            2. kategória - 2. postupové miesto: Oliver Gajdošík
            3. kategória - Diplom za úspešnú recitáciu: Kimberly Viktória Stašová


            Všetkým recitátorom ešte raz srdečne gratulujeme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu v tomto postupovom kole a do budúcna želáme i tým ďalším, veľa, veľa entuziazmu,  a radosti z jedinečnej krásy prednesu umeleckej literatúry!


            Zuzana Sýkorová